Ostpaj

Denna ostpaj passar utmärkt till kräftor.



För 6-8 personer.

150 g kallt smör
3 dl mjöl
½ dl vatten

Fyllning:
4 dl riven västerbotten ost.(går bra med annan ost, men detta blir godast tycker jag)
3 ägg
1 dl mjölk
½ tsk salt
2 krm peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör, mjöl och vatten till en fast deg. Bred ut degen tunt i en
normalstor pajform. Räffla kanterna med en gaffel.

Lägg osten i pajformen. Visby ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll över.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter tills pajen är gyllende och
kanterna frasiga.
Pajen är även god kall och kan förvaras i kylskåp i flera dagar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0