Snabb korvwok

När magen är hungrig och fantasin slut är det enklast att öppna kylen och göra slut på lite rester.


"Man tager vad man haver" - perfekt studentfilosofi

För en person:
3 grillkorvar
Ca 1 dl färdigkokt ris (som du kanske har över sen gårddagens middag?)
Majs
Sockerärtor

Skär korven och sockerärtorna i mindre bitar. Stek först korven och häll sen ner alla andra ingredienser i stekpannan. När allt är varmt och fått lite färg är det klart!

Kanske en oväntad middag men definitivt snabbt, gott och billigt! Självklart kan du ta vilka grönsaker du vill och eventuellt krydda lite också, svartpeppar eller kanske curry om du gillar det.

Bon apetit!

Gunillas russinkakor

Detta recept har jag fått av syrran, därav namnet. Lättgjord småkaka.



150 g smör/margarin
1 ½ dl socker
3 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl russin
2 tsk bakpulver

Blanda smör och socker vitt och pösigt.
Blanda först russin med mjöl och bakpulver.
Blanda i detta i smöret.
Knåda ihop till en deg.

Gör runda bollar och platta till. Ca 16 st.

Grädda 6-8 minuter i 175 grader.


Linfröbröd

En limpa med aprikoser, russin och linfrö.

2½ dl vatten
25 g jäst
½ dl torkade aprikoser
1 msk ljus sirap
1 tsk salt
1 msk rumsvarmt smör eller margarin
1½ dl linfrö
½ dl russin
ca 4½ dl vetemjöl

Värm vattnet så det blir fingervarmt. Smula ner jästen i en  
bunke och tillsätt vattnet.Rör om tills jästen är upplöst.

Hacka aprikoserna. Tillsätt dem tillsammans med sirap, salt, 
matfett, linfrö och russin.

Blanda sist ner vetemjölet och arbeta samman till en ganska 
lös men blank och smidig deg.

Klicka ut degen i en smord avlång 1½ liters bakform. Låt jäsa i 
ca 45 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.

Ställ in det färdigjästa brödet i nedre delen av den heta ugnen.
Sänk värmen till 200 grader efter ett par minuter. Grädda
färdigt i ca 30 minuter.

Låt det nygräddade brödet svalna några minuter i formen. 
Stjälp upp att kallna på galler under en bakduk.


RSS 2.0