Linfröbröd

En limpa med aprikoser, russin och linfrö.

2½ dl vatten
25 g jäst
½ dl torkade aprikoser
1 msk ljus sirap
1 tsk salt
1 msk rumsvarmt smör eller margarin
1½ dl linfrö
½ dl russin
ca 4½ dl vetemjöl

Värm vattnet så det blir fingervarmt. Smula ner jästen i en  
bunke och tillsätt vattnet.Rör om tills jästen är upplöst.

Hacka aprikoserna. Tillsätt dem tillsammans med sirap, salt, 
matfett, linfrö och russin.

Blanda sist ner vetemjölet och arbeta samman till en ganska 
lös men blank och smidig deg.

Klicka ut degen i en smord avlång 1½ liters bakform. Låt jäsa i 
ca 45 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.

Ställ in det färdigjästa brödet i nedre delen av den heta ugnen.
Sänk värmen till 200 grader efter ett par minuter. Grädda
färdigt i ca 30 minuter.

Låt det nygräddade brödet svalna några minuter i formen. 
Stjälp upp att kallna på galler under en bakduk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0