Äppelkaka

Detta är en enkel äppelkaka, blanda smeten och lägg i äppelklyftorna.

8 bitar.

125 g smmör eller margarin
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
2 ägg
2½ vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk

Fyllning 3-4 medelstora äpplen
1 tsk kardemumma
1 msk strösocker

Sätt på ugnen 175 grader Smörj en rund form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter med matfett.
Smält matfettet och låt det svalna.
Rör matfettet med socker, vanilj och citron. Tillsätt ett ägg i taget och rör mellan varje. Rör
ner mjölet blandat med bakpulver och mjölken. Häll smeten i formen.
Skär äpplena i tunna klyftor. Stick ner dem tätt i smeten. Blanda kardemumma med sockret.
Strö det över äpplena.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
Servera kaka n ljummen eller kall med lgass, vaniljsås eller vispad grädde smaksatt med
vaniljsocker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0