Rågkrossbullar.

Detta recept stod på paketet till rågkross.
Goda nyttiga bullar.

3 dl kallt vatten
1 dl rågkross
25 g margarin
2 dl kallt vatten
1 msk sirap
1 tsk salt
1 pkt jäst
ca 12 mjöl, jag tog hälften av fint rågmjöl och rågsikt.

Koka upp vatten och rågkross. Ta av kastrullen och lägg på ett lock.
Låt krosset svälla i 5 minuter. Häll över det i en degskål.
Tillsätt matfett, vatten, sirap och salt. Låt degvätskan svalna till 37 grader.
Smula ner jästen. Tillsätt mjölet, men spar lite till utbakningen.
Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 minuter.
Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen i 16 delar och rulla dem till runda bullar.
Låt dem jäsa på plåt ca 30-40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
Låt kallna under bakduk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0