Glutenfritt vörtbröd

Detta bröd blev högt och fint, och gott om jag får säga det själv.3
Hoppas min dotter gillar brödet, det är hon som ska få det när hon
kommer hem till jul.

1 dl vatten
33 cl julmust
25 g jäst
2 msk olja
½ dl sirap
1 tsk salt
1½ tsk pepparkakskryddor
½! tsk colorit soja(Kan uteslutas)
ca 400 gram finax glutenfri mjölmix ca 7-8 dl

Smula ner jästen i en bunke. Värm julmusten och vattnet
till 37 grader och häll över jästen. Rör om tills jästen
är upplöst.
Häll i oljan och tillsätt därefter sirap, salt, kryddor och soja. Rör om.
Blanda ner mjölmixen. Arbeta degen väl i maskin i minst 5 minuter.
Häll den lösa degen i en smord avlång bakborm som rymmer ca 1½ liter.
Ställ brödet att jäsa i ca 30-35 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda det färdigjästa brödet i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0