Köttfärssås á la Sofia

Köttfärssås är en rätt man kan göra på säkert hundra olika sätt. Vissa använder grädde som bas, andra krossade tomater, och om man vill kan man smaksätta med curry, tacokryddor eller varför inte ha i färska champinjoner eller morötter?

Här är ett av de sätten jag brukar göra köttfärssås på...


Ca 500 g. köttfärs (bland- eller nötfärs brukar jag ha)
400 g. krossade tomater
En gul lök
1-2 vitlöksklyftor
Salt, peppar, timjan

Hacka och bryna den gula löken. Tillsätt köttfärsen, krydda. Pressa i vitlöken. Häll på de krossade tomaterna och låt småputtra någon minut. Smaka av, krydda mer om det behövs. Servera med nykokt pasta eller ris, kokta morötter och sallad.

Smaklig måltid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0