Vaniljbullar

Ibland är det kul att testa nytt bullrecept.
Tog med mig 2 färdiga bullar till grannen, hon bjöd på kaffe och jag
fick bullen godkänd.



Deg:
25 g jäst
2 dl kall mjölk
150 g mjukt smör
2 msk socker
5-6 dl vetemjöl

Fyllning:
75 g smör
½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Smula ner jästen i en degbunke. Rör ut jästen med lite av mjölken
tills jästen är upplöst. Tillsätt resten.
Arbeta in smöret i klickar, sockret och sist vetemjölet.
Arbeta snabbt samman till en deg. Kavla ut degen till en kvadrat,
40x40 cm. Rör samman fyllningen.
Skär i små fyrkanter, ca 8x8 cm, lägg en klick fyllning i mitten
på varje. Vik upp hörnen över fyllningen och lägg bullarna i formar
på plåtar. Lät jäsa övertäckta tills degen reser sig igen efter lätt
tryck, ca 2 timmar.
Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugene 250 grader
i 6-8 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.

Bakpulverskorpor

Detta är ett recept från mamma. Hon gjorde alltid dem.
Små och goda att stoppa i munnen.

125 gram smör/margarin
2 msk socker
1½ dl mjölk
200-250 gram mjöl
1½ tsk bakpulver


Blanda allt till en skön deg.
Kavla ut till ca 1,5 - 2 cm tjock.
Tryck ut små bollar med en äggkopp som du doppar i  mjöl för
att degen inte ska fastna.
Lägg på plåt och grädda i 250 grader 7-8 minuter.

Dela med en gaffel, in i ugnen för att få lite färg, sedan ska dem torkas.
75-100 grader med ugnsluckan öppen.

RSS 2.0