Glutenfria lussebullar

Lyckan av att lyckas med glutenfritt är fantastisk! Dessa lussebullar blev riktigt goda och fluffiga (:

50 gram jäst
200 gram smör
5 dl mjölk med 3% fetthalt
1,5 gram saffran (jag använde 1 gram men det var lite för lite för min smak)
0,5 tsk salt
2 dl strösocker
1 ägg
½ burk kesella
16 dl glutenfri mjölmix (jag använde Finax röda, som innehåller laktos)

1 st uppvispat ägg att pensla med
russin att garnera med

1. Smula sönder jästen i degbunken. Smält smöret. Häll mjölken i det smälta smöret och låt vätskan bli fingervarm - ca 37 grader.

2. Mosa saffranen med lite strösocker i mortel eller dylikt.

3. Rör ut jästen med lite av degvätskan, häll på resten av vätskan, sockret, saltet, ägget och saffranet. Rör även ner kesellan.

4. Rör ner mjölet, rör in det ordentligt, minst 5 minuter tar det i maskin. Degen verkar väldigt kladdig, men blir fullt hanterbar när den jäst.

5. Strö lite mjöl över bunken, lägg på en handduk och låt jäsa till dubbel storlek.

6. Sätt ugnen på 225 - 250 grader.

7. Knåda degen lite grann, forma sen lussekatterna efter tycke. Lägg på bakplåtspapper.

8. Garnera med russin. Pensla lussekatterna när de jäst med ca 1/3. Grädda i mitten av ugnen, ca 7-8 minuter.

Avnjutes nygräddade med ett glas kallt mjölk!

Grundrecept från Kokaihop.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0