Vetetortillas

Jag kallar detta för stekpannebröd.

Ingredienser för 12 st

8 del vetemjöl
1½ tsk bakpulver
½ dl matolja
3 dl vatten
salt

blanda mjöl, bakpulver och ½ tsk salt i en bunke.
Tillsätt olja och vatten. Rör tills en smidig deg.
Täck över med en bakduk och låt stå svlat 30 min.

Dela degen i 12 bitar coh rulla till bollar. Kavla ut varje boll i lite mjöl
till runda bröd.

Grädda i torr stekpanna på medelhög värme ett par minuter
på varje sida. Håll börden varma under bakduk.

Härlig kräftröra

En god röra som jag la på en rostad macka.
Går även att ha till bakad potatis.

Ingredienser: för2 per
2 msk gräddfil
2 msk creme fraiche
2 tsk majonäs
100 g kräftstjärtar i lake
1 citron
6 körsbärstomater
1 kokt ägg
1 avokado
fyra sorters peppar
salt
dill
ev cayennepeppar

Blanda gräddfil, creme fraiche och majonäs i en skål.
Tvätta citronen och riv skalet samt pressa ur saften
ur ca halva citronen. blanda med gräddfilen och det
andra. Krydda med fyra sorters kryddor.
Skär tomaterna i klyftor och avokadon i bitar.
Blanda ner i skålen. Klipp ner önskad mängd dill
och till sist, blanda i ägg i bitar.
För lite sting, blanda i cayenneeppar efter smak.



Morotskaka med äpple och tosca

Här kommer en god och saftig kaka, lätt att blanda ihop.

Ingredienser:
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl rapsolja
3 dl fint riven morot
2½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 äpple

Tosca Glasys:
2 dl hasselnötter
50 g smör/margarin
1 msk sirap
1 dl strösocker
½ dl mjölk



Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt olja och finrivna morötter.
Blanda övriga ingredienser utom äpplet. Smörj och bröa en form med
löstagbara kanter. Lägg skalade och skivade äppelbitar i botten.
Häll smeten över. Grädda i 175 grader under 25 minuter.
Tillaga toscaglasyr genom att hacka nötter. Blanda nötter, smör, sirap,
strösocker och mjölk i en kastrull. Låt smmåputtra i 15 minuter.
Ta ut brödformen ur ugnen, bred toscaglasyren över ch grädda
ytterligare 10 minuter till fin färrg.


RSS 2.0