Honungsparfait

En god efterrätt, godare än glass.
För 4 personer.
Ingredienser:     4 msk honug.
                         6 äggulor
                         4 dl grädde
                         250 g frysta hallon

Häll honung och äggulor i en rostfri bunke eller kastrull.
Är honugnen motspänstig kan du värma den en aning först.
Sätt bunken i vattenbad, eller kastrullen på svag värme.

Vispa tills gulorna tjocknar, gärna med elvisp.
Passa dig så att inte bunken blir för varm och gulorna
kogulerar. Ta bunken ur vattenbadet och fortsätt vispa
tills smeten svalnat.

Vispa grädden och blanda ner den i smeten.
Häll över i små portionsformar och ställ i frysen tills den stelnar,
ca 2 timmar.

Hallonsåsen består helt enkelt av mosade hallon.
Enklast mosar du dem i matberedare eller med elvisp om de är riktigt tinade.
Tillsätt gärna en gnutta socker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0