After eight brownies

Amerikanska brownies för dig som älskar mintchoklad.
ca 16 bitar.
100 g smör
2 ägg
3,5 dl socker
3,5 dl vetemjöl(alt glutenfri mix)
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
ca 12 st after eight-plattor
Ugn 175 grader
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker vitt och poröst i en bunke. Sikta ihop alla
torra ingredienserna i en anna skål.
Dela after eight-plattorna.
Blanda ner äggsmeten och det smälta smöret i skålen med de
torra ingredienserna. Rör om försiktigt, inte för mycket utan bara
så mycket att ingerienserna blandats.
Klä en bakform ca 20x20 cm med bakpapper.
Pensla pappret med smält smör.Häll smeten och bred ut
den jämt. Stick ner after eight-bitarna jämt fördelade i smeten.
Grädda mitt i ugnen 40 min. Låt kakan kallna innan du tar ut den ur formen.
Skär kakan i bitar.
Här serverad med glass och jordgubbar.

Fiskgratäng

Mycket enkel men god fiskgratäng.

600 g fisk, t ex torsk eller sik
salt peppar
1 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl matlagningsgrädde(jag bytte ut 1 dl mot röd mjölk)
2 dl riven ost
150 g skalade räkor
½ dl dill
citronsaft



Sätt ugnen på 200 grader.
Skär fisken i protionsbitar och lägg fisken i smord ugnsform.
Salta och peppra. Smält smöret och pensla fisken.
Täck med bakplåtspapper och ställ in i ugnen ca 10 minuter.
Pudra över mjöl i resten av det smälta smöret, rör om och tillsätt
matlagningsgrädden. Koka upp, tillsätt spadet som bildats med fisken
och citronsaft, och häll över gratängen.
Strö över riven ost och ställ in i ugn ytterligare 10 minuter.
Serveringsförlsag: Ris eller kokt potatis.



RSS 2.0