Smörkrämsmuffins med choklad

Här kommer en variant av chokladmuffins.
Mina arbetskamrater fick smaka.
 
225 g smör rumstempererat
2,5 dl socker
3 3/4 dl extra fint vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
4 ägg
1 tsk vaniljsocker
 
Till glasyren:
100 g hackad choklad
2 msk vispgrädde
50 g smör rumstempererat
1,5 dl florsocker
 
Förvärm ugnen till 175 grader. Placera 18 pappersformar i muffinsplåt.
Vispa samman alla muffinsingredienser i en stor skål med elvisp till en slät
smet, 2-3 minuter. Skeda smet i formarna. Grädda i 20 minuter.
Ta up plåtarna och låt svalna i 5 minuter. Ta sedan upp muffinsen och låt
svalna på galler. För att göra glasyren, smält choklad, grädde och smör i
en kastrull över låg värme. Rör försiktigt tills att blandats.
Ta av från värmen och rör ner flosocker tills blandningen är slät.
Lägg en klick på varje muffins.
Den fina burken fick jag när jag fyllde år.
 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0