Krämig tagliatelle med rökt lax och citron

En bra fredagsrätt.

Ingredienser:
200 g sockerärtor
250 g tagliatelle
200 g philadelphia naturell
2 msk mellanmjölk
saften av en halv citron
125g rökt lax
nymald svartpeppar

Koka sockerärtorna i lättsaltat vatten i några minuter.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Blanda philadelphia-osten med mjölken och citronsaften i en kastrull.
Värm försiktigt under omrörning - det ska inte koka.
Blanda den nykokta pastan med såsen.
Lägg i ärtorna och smaka av med nymalen svartpeppar.
Servera lax till.

Smaklig måltid.

Mördegskakor med kola och choklad

En god liten kaka som går fort att göra.

Ingredienser:
200 g mjukt smör
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
2 krm ingefära
4 dl vetemjöl
75 g blockchoklad

Sätt ugnen på 175 grader.

Mixa smör, socker, vaniljsocker, sirap och ingefära med matberedare eller elvisp.
Tillsätt vetemjöl
hacka chokladen och arbeta in i degen för hand.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord, dela i 4 bitar och rulla till längder.
Skär varje längd i 12 bitar, rulla till kulor och placera på
bakplåtspapperklädda plåtar.
Baka i ugnen 10-12 minuter.
Låt dem svalna på bakpappret.

Går bra att frysa.


RSS 2.0