Tomatpaj med västerbottenost.

En god paj på en lördagkväll.

Här är ingredienserna.(Gjorde glutenfri för att Sofia var hemma)

Pajdeg:
1 dl vetemjöl+2 dl grahamsmjöl
(alt 1 dl fin mix+ 2 dl grov mix)
125 g smör
2 msk vatten
Blanda ihop till en deg och lägg den i en pajform ca
24cm i diam. Ställ i kylen 20 min.
Förgrädda pajskalet 200 grader 10 min.

4 ägg
1 dl mjölk
2 dl grädde
2 msk dijonsenap
salt o peppar
2 dl riven västerbottenost.

Vispa ägg, mjölk, grädde, senap, salt o peppar.
Häll det i pajskalet. Strö över osten.
Grädda pajen i 200 grader 30 min.

5 tomater

Ta ut pajen från ugnen och fördela tomaterna ovanpå-
Pensla dem ev med lite olja.
Sätt in i ugnen igen 15 minuter.
Lika god kall som lätt värd.



Och så en god sallad till detta.

RSS 2.0