Anderssons Cheesecake

En ny variant av cheesecake.


250 gr digestivekex smulas och blandas med 100 g smält smör.
Tryck ut i en form.

200 g philadelphiaost och 150 g florsocker blandas.

3 dl grädde vispas med 1 msk vaniljsocker.


Grädde och ostmassa blandas. Lägges i digestiveskalet och
låt stå i kylen ca 1 timme.

Toppa med bär, jag tog jordgubbar
Andersson hade blåbär och hallon.
2-3 dl kräm lika bären.


Vi var 11 personer och den tog slut.
Alla tyckte att den var mumsig.


Kassler i vin- och ostsås

Kassler kan man göra mycket med.
Godast tycker jag är i ugn.

450 g fryst bladspenat
salt, peppar
400-500 gr kassler
3/4 dl vitt vin
150 g färskost av philadelphiatyp
1 1/2 dl creme fraiche
salt, peppar
1 1/2 dl riven västerbottenost

Tina bladspenaten i en kastrull. Koka bort det mesta av vätskan.
Salt och peppra. Bred ut spenaten i en smord ugnsfast form.

Skär kasslern i tunna skivor och lägg dem omlott
ovanpå bladspenaten.

Blanda vin, färskost, creme fraiche, salt och peppar i en
bunke. Bred oströran ovanpå kasslern och spenaten.
Strö på riven ost.

Gratinera i 225 grader i 15-20 minuter, tills osten fått fin färg.

Servera med kokt potatis och sallad.


Krämig pastasallad

Har prövat en del pastasallader, denna blev klart godkänd.

3-4 port gnocchi eller penne pasta
2 pkt bacon
10-15 körsbärstomater
½ gurka
1 sallad
ev sockerärter
ev fetaost(jag hade salladsost)
1½ -2 msk majonäs
2 dl creme fraiche
4 msk ljummet vatten
1-2 vitlöksklyftor
1-1½ krm salt
2 krm svartpeppar

Koka pastan enl anvisning på förpackningen, skölj i kallt vatten.
Klipp bacon i bitar ca 2 cm. Stek knaprigt. Torka bort fett.
Blanda ljummet vatten, majonäs, pressd vitlök, creme fraiche, salt o peppar.
Rör om noga.
Skär sallad, skiva gurka, sockerärtor och dela tomaterna.
Häll pastan, salladen, osten och baconet i en större salladsskål,
häll i blandningen med vatten, majonäs, creme fraiche och vitlök,
blanda noga, så att hela salladen blir krämig.

Smaklig måltid.


Baconinlindad kyckling med örtsås

Sommartider och grilltider.
Här kommer ett recept på kyckling. Går säkert bra att göra i ugnen också.

4 kycklingfileer
salt, peppar
4 kvistar rosmarin
1 pkt bacon

Krydda fileerna runt om, skär en skåra och lägg en rosmarinkvist
i filén, linda in i bacon och rulla in i plastfilm.
Lägg i kylen 1 timme för att dra åt sig smaken av rosmarin.

Ta bort plastfilmen och grilla runt om tills filén är klar, kontrollera
med sticka att köttsaften är klar.


Örtsås att servera till.

2 dl turkisk yoghurt
½ dl persilja
½ dl dill, finhackad
½ dl gräslök, finhackad
1 tsk fransk senap
1 vitlöksklyfta, pressad

Mixa samtliga örter och vitlöken, tillsätt turkisk yoghurt.
Smaka av med salt och peppar.

RSS 2.0