Mjuk rabarberkaka

Denna kaka blev mycket god, trots att formen läckte en del i ugnen.
Denna kaka kommer jag garanterat att göra om.


100 g smör
1½ dl strösocker
2 ägg
1½ msk mald kardemumma
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver.
Fyllning:
4-5 dl rabarberbitar
2 ägg
1½ dl grädde
1 dl strösocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en rund kakform, gärna  med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Rör smör och socker vitt och poröst.
Tillsätt äggen ett i taget och rör mellan varje.
Vänd ner kardemumma och sikta ner de torra ingredienserna. Rör till en
slät smet och klicka ut den i formen. Bred ut så det blir en fördjupning i
mitten. Placera rabarbern där.
Rör samman ägg, grädde, socker och häll över rabarbern. Grädda kakan i nedre delen
av ugnen 40-45 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna i formen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0