Äppelpaj

Fick lite äppel och då måste man ju baka en äppelpaj. Nytt recept förståss.

Pajdeg:´

3 dl vetemjöl
1;5 dl socker
125 g smör
1 litet 'gg

Fyllning:
50 g smör
100 g mandelmassa
3/4 dl socker
2 ägg
1 msk pressad citron
3 grovrina äpplen(eller några till)

Hacka ihop mjöl socker och kallt smör till en smulig massa.
Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg.

Tryck ut drygt hälften av degen i en form med löstagbar kant. Ställ formen kallt ca 30 min.

Sätt ugnen på 175 grader.

Fyllning:
Smält smöret i en kastrull. Riv mandelmassan fint. Blanda mandelmassa, socker, ägg och citronsaft med smöret.

Sjud blandingen under omrörning tills den tjocknar.

Kärna ur och riv äpplena grovt. Lägg dem i pajskalet och häll över mandelsmeten. Kavla ut resten
av degen och skär i remsor. Lägg degremsorna överst i pajformen.

Grädda i nedre delen av ugnen a 35 minuter. Servera med vaniljkräm eller vispgrädde.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0