Ostpaj
Denna ostpaj passar utmärkt till kräftor.

För 6-8 personer.
150 g kallt smör
3 dl mjöl
½ dl vatten
Fyllning:
4 dl riven västerbotten ost.(går bra med annan ost, men detta blir godast tycker jag)
3 ägg
1 dl mjölk
½ tsk salt
2 krm peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör, mjöl och vatten till en fast deg. Bred ut degen tunt i en
normalstor pajform. Räffla kanterna med en gaffel.
Lägg osten i pajformen. Visby ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll över.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter tills pajen är gyllende och
kanterna frasiga.
Pajen är även god kall och kan förvaras i kylskåp i flera dagar.

För 6-8 personer.
150 g kallt smör
3 dl mjöl
½ dl vatten
Fyllning:
4 dl riven västerbotten ost.(går bra med annan ost, men detta blir godast tycker jag)
3 ägg
1 dl mjölk
½ tsk salt
2 krm peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör, mjöl och vatten till en fast deg. Bred ut degen tunt i en
normalstor pajform. Räffla kanterna med en gaffel.
Lägg osten i pajformen. Visby ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll över.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter tills pajen är gyllende och
kanterna frasiga.
Pajen är även god kall och kan förvaras i kylskåp i flera dagar.
Kommentarer
Trackback