Kassler med varm potatissallad
Detta recept kommer från ICA.
600 gram potatis
½ rödlök
2 tomater
färdigkokta linser,( jag tog en burk röda bönor, men det var lite mycket, en halv burk b lir nog bra.)
½ dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk skånsk senap
2 msk persilja (glömde köpa men det ska nog vara i)
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
ca 50 gram kassler

Skala och skär potatis i ½ - 1 cm tjocka skivor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
Skala och strimpla rödlök. Skär tomaten grovt. Häll av och skölj färdigkokta linser/bönor.
Rör ihop olja, vinäger, senap och persilja. Smaka av med salt och svartpeppar.
Blanda den varma potatisen, linser, tomater och rödlök försiktigt. Vänd ner dressingen.
Skär kassler i skivor. Stek i olja och servera med potatissalladen.
Jag åt detta i matlåda dan efter, och då smakade det faktiskt lite bättre.
600 gram potatis
½ rödlök
2 tomater
färdigkokta linser,( jag tog en burk röda bönor, men det var lite mycket, en halv burk b lir nog bra.)
½ dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk skånsk senap
2 msk persilja (glömde köpa men det ska nog vara i)
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
ca 50 gram kassler

Skala och skär potatis i ½ - 1 cm tjocka skivor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
Skala och strimpla rödlök. Skär tomaten grovt. Häll av och skölj färdigkokta linser/bönor.
Rör ihop olja, vinäger, senap och persilja. Smaka av med salt och svartpeppar.
Blanda den varma potatisen, linser, tomater och rödlök försiktigt. Vänd ner dressingen.
Skär kassler i skivor. Stek i olja och servera med potatissalladen.
Jag åt detta i matlåda dan efter, och då smakade det faktiskt lite bättre.
Kommentarer
Trackback