Mjuka pepparkaksmums

En julvariant av kärleksmums.

Till ca 24 bitar:
150 g smör
350 g ljus sirap
2½ dl socker
1 påse pepparkakskryddor
2½ dl mjölk
2 ägg
1 tsk bikarbonat
2 msk varmt vatten
5½ dl vetemjöl

till garnering:
1 dl vispgrädde
150 g ljus hyvlad choklad

Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret i en kastrull tillsammans med sirap, socker
och kryddor. Drag kastrullen från värmen och rör i mjölk
ocgh ägg.
Lös bikarbonaten i vattnet och blanda ner det. Tillsätt mjölet.
Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 34x24 cm
och grädda mitt i ugnen 45-50 minuter tills kakan stannat i mitten.
Låt den svalna.
Koka upp grädden och dra kastrullen från värmen. Bryt ner
chokladen och rör tills den smält. Bred chokladglasyren på kakan
och låt stelna. Strö över chokladen(jag använde kokous istället).
Skär kakan i bitar med en vass kniv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0