Julköttbullar
Att rulla köttbullar är inte min starka sida, men vad gör man när det är jul.
1 dl mjölk
½ dl grädde
0,75 dl ströbröd
500 gr blandfärs
½ dl riven gul lök
1 ägg
salt och kryddpeppar
2 krm socker
smör eller margarin

Blanda mjölk, grädde och ströbröd.
Låt svälla i 10 minuter.
Tillsätt färs, lök, ägg,1 tsk salt, 1-2 krm kryddpeppar och socker
i ströbrödsblandningen.
Skölj händerna med kallt vatten och forma små fina köttbullar.
Stek några i taget i matfett, skaka pannan då och då
så att köttbullarna rullar runt och håller sig runda.
1 dl mjölk
½ dl grädde
0,75 dl ströbröd
500 gr blandfärs
½ dl riven gul lök
1 ägg
salt och kryddpeppar
2 krm socker
smör eller margarin

Blanda mjölk, grädde och ströbröd.
Låt svälla i 10 minuter.
Tillsätt färs, lök, ägg,1 tsk salt, 1-2 krm kryddpeppar och socker
i ströbrödsblandningen.
Skölj händerna med kallt vatten och forma små fina köttbullar.
Stek några i taget i matfett, skaka pannan då och då
så att köttbullarna rullar runt och håller sig runda.
Kommentarer
Postat av: Syrran
Vad man gör? Jo, man köper Findus - precis som man gör resten av året...=)
Trackback