Morotskaka med äpple och tosca
Här kommer en god och saftig kaka, lätt att blanda ihop.
Ingredienser:
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl rapsolja
3 dl fint riven morot
2½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 äpple
Tosca Glasys:
2 dl hasselnötter
50 g smör/margarin
1 msk sirap
1 dl strösocker
½ dl mjölk

Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt olja och finrivna morötter.
Blanda övriga ingredienser utom äpplet. Smörj och bröa en form med
löstagbara kanter. Lägg skalade och skivade äppelbitar i botten.
Häll smeten över. Grädda i 175 grader under 25 minuter.
Tillaga toscaglasyr genom att hacka nötter. Blanda nötter, smör, sirap,
strösocker och mjölk i en kastrull. Låt smmåputtra i 15 minuter.
Ta ut brödformen ur ugnen, bred toscaglasyren över ch grädda
ytterligare 10 minuter till fin färrg.
Ingredienser:
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl rapsolja
3 dl fint riven morot
2½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 äpple
Tosca Glasys:
2 dl hasselnötter
50 g smör/margarin
1 msk sirap
1 dl strösocker
½ dl mjölk

Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt olja och finrivna morötter.
Blanda övriga ingredienser utom äpplet. Smörj och bröa en form med
löstagbara kanter. Lägg skalade och skivade äppelbitar i botten.
Häll smeten över. Grädda i 175 grader under 25 minuter.
Tillaga toscaglasyr genom att hacka nötter. Blanda nötter, smör, sirap,
strösocker och mjölk i en kastrull. Låt smmåputtra i 15 minuter.
Ta ut brödformen ur ugnen, bred toscaglasyren över ch grädda
ytterligare 10 minuter till fin färrg.
Kommentarer
Trackback