Kycklinggryta med vitt vin och bönor.

En god, mustig gryta, bra bjudmat. Vitt vin Casal di Serra,(12419)Italien, 79 kr

Till 6 personer:
1 kilo kycklinlårfileér
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1 tsk salt + ½ tsk slat
½ tsk svartpeppar
1 tsk oregano
3 msk tomatpuré
1 hönsbuljongtärning
5 dl vatten
1 burk hela tomater
3 dl vitt vin, casal di serra
500 g champinjoner
1 msk smör
1 krm vitpeppar
1 burk stora vita bönor
1 pkaet haricots verts
1 kruka färsk timjan

Tillbehör:  vitt bröd eller ris.



Putsa och skär kycklinglårfileérna i stora bitar.  Skala, finhacka och stek lök
och vitlök i olja. Låt kycklingen fräsa med en stund på hög värme.
Krydda med 1 tsk salt och svartpeppar.
Tillsätt oregano, tomatpuré, buljongtärning, vatten, tomater och vin.
Låt puttra under lock 20-30 minuter.
Ansa och skär vampen i skivor. Bryn smöret och stek svampen på hög
värme. Krydda med ½ tsk salt och vitpeppar.
Skölj bönorna i kallt vatten. Lägg dem i grytan tillsammans med
svamp och haricots verts. Koka ytterligare 5 min. Hacka timjanen fint.
Rör ner den strax före servering.
Servera grytan med bröd(eller ris).

Nästa gång jag gör denna gryta ska jag nog byta ut 1 dl vatten mot grädde.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0