Baconinlindad kyckling med örtsås

Sommartider och grilltider.
Här kommer ett recept på kyckling. Går säkert bra att göra i ugnen också.

4 kycklingfileer
salt, peppar
4 kvistar rosmarin
1 pkt bacon

Krydda fileerna runt om, skär en skåra och lägg en rosmarinkvist
i filén, linda in i bacon och rulla in i plastfilm.
Lägg i kylen 1 timme för att dra åt sig smaken av rosmarin.

Ta bort plastfilmen och grilla runt om tills filén är klar, kontrollera
med sticka att köttsaften är klar.


Örtsås att servera till.

2 dl turkisk yoghurt
½ dl persilja
½ dl dill, finhackad
½ dl gräslök, finhackad
1 tsk fransk senap
1 vitlöksklyfta, pressad

Mixa samtliga örter och vitlöken, tillsätt turkisk yoghurt.
Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0