Fiskgratäng

Mycket enkel men god fiskgratäng.

600 g fisk, t ex torsk eller sik
salt peppar
1 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl matlagningsgrädde(jag bytte ut 1 dl mot röd mjölk)
2 dl riven ost
150 g skalade räkor
½ dl dill
citronsaft



Sätt ugnen på 200 grader.
Skär fisken i protionsbitar och lägg fisken i smord ugnsform.
Salta och peppra. Smält smöret och pensla fisken.
Täck med bakplåtspapper och ställ in i ugnen ca 10 minuter.
Pudra över mjöl i resten av det smälta smöret, rör om och tillsätt
matlagningsgrädden. Koka upp, tillsätt spadet som bildats med fisken
och citronsaft, och häll över gratängen.
Strö över riven ost och ställ in i ugn ytterligare 10 minuter.
Serveringsförlsag: Ris eller kokt potatis.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0