Shepherd´s Pie på GI-vis
God och nyttig paj.
1 blomkålshuvud ca 1 kg
2 msk smör
1 dl matlagningsgrädde
salt o peppar
500 gr nötfärs
1 hackad lök
1 tärnad gul paprika
1 påse tacokryddor
1 dl vatten
150 g fetaost
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela blomkålshuvudet i buketter och koka dem mjuka.
Häll av vattnet och mosa med smör o grädde, smaksätt med
salt o peppar.
Bryn färs, lök, paprika och smör.
Tillsätt tacokryddor och vatten.
Smula ner 75 g fetaost och rör runt.
Smörj en ugnsäker form, lägg färsen i botten och
täck med blomkålsmoet.
Smula över ytterligare fetaost coh gratinera i 25 minuter.

1 blomkålshuvud ca 1 kg
2 msk smör
1 dl matlagningsgrädde
salt o peppar
500 gr nötfärs
1 hackad lök
1 tärnad gul paprika
1 påse tacokryddor
1 dl vatten
150 g fetaost
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela blomkålshuvudet i buketter och koka dem mjuka.
Häll av vattnet och mosa med smör o grädde, smaksätt med
salt o peppar.
Bryn färs, lök, paprika och smör.
Tillsätt tacokryddor och vatten.
Smula ner 75 g fetaost och rör runt.
Smörj en ugnsäker form, lägg färsen i botten och
täck med blomkålsmoet.
Smula över ytterligare fetaost coh gratinera i 25 minuter.

Kommentarer
Trackback