Ugnsbakad kycklingfile med bönor

4 kycklingfiléer
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
200 g cocktail tomater
1 citron
1 frp stora vita bönor
2 msk färsk timjan
1 dl torrt vitt vin
2 msk + 50 g smör
salt och svartpeppar.
 
Sätt ugnen på 150 grader.
Salta och peppra kycklingfilérna och stek dem sedan i 2 msk smör i en stekpanna
tills de fått fin färg. Skölj inte ur pannan. Lägg kycklilngen i en ugnsfast form och
baka de sedan i ugnen tills de har en innertemperatur av 70 grader ca 15.20 minuter.
Finhacka lökarna. Dela tomaterna i hälften. Finriv det yttersta skalet av citronen.
Skölj bönorna i ett duskslag och låt rinna av.
Fräs lök och vitlök i pannan som kycklingen stektes i tills den mjuknat men inte
fått färg.
Tillsätt bönorna och låt de fräsa med ett par minuter tills de fått lite färg. Slå över
vinet och låt det koka in.
Blanda ner smöret i bönfräset under omrörning och vänd sedan ner tomater, citronskal
och timjan. Smaka av med salt och mycket nyalen svartpeppar.
Servera sedan kycklilngen med bönorna och gärna ett gott bröd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0