Glutenfri rulltårta med chokladfyllning

Enkel rulltårta, lätt att rulla ihop.

Du behöver:
3 ägg
1½ dl socker
1 dl potatismjöl
½ dl glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver

Chokladfyllning:
½ dl flytande matfett
1 dl mjölk eller kaffegrädde
2 msk socker
2 msk kakao
2 tsk glutenfri mix

Vispa ägg med socker till en riktigt tjock och pösig smet helst med elvisp. Blanda
potatismjöl mjölmix och bakpulver och vänd ned i äggblandningen. Skrapa ned
smeten på en bakpappersklädd plåt. min smet blev 25 x 30 cm
Grädda i ugnen 250 grader i 5 minuter.

Ta fram en kastrull och blanda matfett, mjölk, socker kakao och mjölmix. Värm
blandningen under omrörning tills den tjocknar. jag har indutionshäll så det gick
mycket fort.
Bred den på den gräddade kakbotten nedan den nästan är nygräddad.
Rulla samman och låt ligga med skarven underst. Kan frysas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0