Gott och nyttigt glutenfritt bröd

Min dotter skulle komma hem på besök, då tänkte jag baka ett nytt bröd till henne.
Och detta blev faktiskt gott.

25 g jäst
1 dl vatten
2 dl filjmölk
2 msk rapsilja
1 msk fiberhusk
½ tsk salt
100 g morot
75 g palsternacka
1 ägg
½ dl valnötter/hasselnötter
450 g fin glutenfri mjölblandning ca 7½ dl


Smula jästen i en bunke. Häll på kallt vatten, filmjölk och olja. Rör om så jästen löser sig.
Blanda i salt och fiberhusk, låt det svälla 10 minuter.

Grovhacka nötterna. Skala morot och palsternacka och riv dem fint. Blanda rotfrukterna, ägget
och nötterna i degspadet.

Tillsätt först hälften av mjölet, sedan resten i små portioner under tiden som maskinen arbetar
degen. Degen skall arbetas kraftigt. Degen skall vara ganska kladdig.

Ös upp degen i en smord avlång brödform. Släta till ytan en aning, och strö över lite mjöl.
Täck med bakduk och låt jäsa 1 timme i rumstemperatur.
Grädda 200 grader i 25-30 minuter.
För att glutenfritt bröd skall få bättre färg, kan det gärna bakas lite högre upp i ugnen
än vanligt bröd.
Lycka till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0